عوامل موثر بر قیمت دیوار بتنی پیش ساخته
دیوار بتنی پیش ساخته دیوارهایی از جنس بتن مسلح می باشند که در کارگاه های قطعات بتنی پیش ساخته تولید شده و در محل پروژه های گوناگون نصب می شوند. در این مطلب قصد داریم راجع به عوامل موثر بر قیمت دیوار بتنی پیش ساخته بپردازیم و هر یک از عوامل را شرح دهیم.
عوامل موثر بر قیمت دیوار بتنی پیش ساخته:
الف) بتن مصرفی در قطعه:
قطعا یکی از پارامترهای مهم در تعیین قطعات بتنی پیش ساخته، مقدار بتن مصرفی در ساخت آنها می باشد. بتن مصرفی که در بچینگ و یا بتونیر ساخته می شود بر حسب عیار مشخص شده، ساخته شده و درون قالب ها ریخته می شود. قیمت روز شن، ماسه، سیمان و افزودنی های مصرفی در ساخت بتن در قیمت موثرند.
ب) میلگرد:
مقدار میلگرد مصرف شده جهت مسلح نمودن قطعات نیز مانند بتن مصرفی از عوامل موثر در تعیین قیمت دیوار پیش ساخته می باشد. در ساخت آرماتور جهت مسلح نمودن دیوار، از یک شبکه در وسط و از یک کلاف، دور تا دور شبکه استفاده می شود. در ستون ها نیز از چهار میلگرد طولی و تعدادی خاموت برای مسلح کردن استفاده شده و در فونداسیون نیز به همین ترتیب از میلگرد استفاده می گردد.
پ) اتصالات:
وزن اتصالات مصرفی جهت فیکس کردن در شبکه بایستی در محاسبات در نظر گرفته شوند.
ت) قلاب:
قلاب های استفاده شده جهت بلند کردن قطعات دیوار بر حسب وزنشان در تعیین قیمت موثرند. (دقت شود که قلاب بایستی حتما بدون آج باشد تا در خم شدن های متوالی شکسته نشده و خسارت وارد نماید)
ج) لوله:
مصرف لوله نیز در قیمت گذاری موثر می باشد. در بخشهایی نظیر ستون، لوله گذاری می شود که این کار جهت شاقول بلند شدن ستون و راحتی در نصب دیوار ها می باشد. البته در برخی ستون ها از لوله استفاده نمی شود که طبعا این گزینه در محاسبات حذف می گردد.
چ) نبشی:
نبشی های مورد استفاده در قطعات مثل ستون های کنج در قیمت ها موثرند. اگر در ستون ها از نبشی استفاده نشود این مورد حذف می گردد.
ح) پلیت:
پلیت های رو ستون ها جهت نصب پروفیل و نهایتا حفاظ نرده یا سیم خاردار بالای دیوار منظور می گردند که وزن آنها در محاسبات دیوار منظور می گردد.
خ) قالب و شاسی:
وزن قالب و شاسی زیر قالب یکی دیگر از عواملی می باشد که در قیمت گذاری دیوار بتنی پیش ساخته تاثیر می گذارد. این مورد نیز یکی از مهمترین عوامل در تعیین قیمت دیوار پیش ساخته بتنی می باشد.
د) جرثقیل:
با توجه به حجم کار، استهلاک و مصرف جرثقیل های مورد مصرف در جابه جایی ستون، فونداسیون و لته ها نظیر جرثقیل سقفی، تاور کرین و یا جرثقیل های معمولی بایستی در تعیین قیمت در نظر گرفته شوند.
ر) دیگ بخار:
دیگ بخار نیز که برای عمل آوری قطعات مختلف بتنی استفاده می شود در قیمت موثر است. گاز مصرفی و استهلاک دستگاه در محاسبات در نظر گرفته می شوند.
س) دستمزد تولید:
دستمزد نیروی انسانی که در فرآیند تولید استفاده شده اند به موارد بعدی اضافه می شود.
ش) هزینه های متفرقه:
این مورد بر حسب درخواست کارفرما مبنا بر اضافه نمودن مواردی خاص به قطعات در نظر گرفته می شود.
ص) ضریب سختی کار:
در بعضی حالات، با توجه به درخواست کارفرما در تولید دیواری خاص، ساخت قطعات با پیچیدگی روبرو می شود و این پارامتر در آن مواقع بنا به نظر شخص تولید کننده تعیین می شود.
ط) ضریب بالا سری:
این ضریب بر حسب سود مورد نظر تولید کننده دیوار بتنی تعیین می شود که در اکثر مواقع حدود 20 درصد می باشد.
ع) مالیات بر ارزش افزوده:
در انتها نیز ضریب مالیات بر ارزش افزوده بر حسب درصد در نظر گرفته شده توسط اداره مالیات به قیمت دیوارهای بتنی اضافه خواهد گردید.
لازم به ذکر است که با تمام این موارد، قیمت بایستی طوری در نظر گرفته شود که قابل رقابت در بازار بوده و با مدیریت مناسب میتوان به این هدف دست یافت.