دیوار پیش ساخته بتنی (Prefabricated Concrete wall) ، پانل هایی با اندازه های یکسان (در بعضی شرایط می تواند شامل دو تیپ اندازه مختلف نیز باشد) بوده که فونداسیون و ستون پیش ساخته، اجزای دیگر دیوار را شامل می شوند.
مشخصات فنی قطعات فوق الذکر مطابق با آیین نامه های طراحی ایران بوده و بنا به درخواست خریدار ، قابل تغییر نیز می باشند.
بتن مصرفی در ساخت دیوار ها و ستون و فونداسیون دارای عیار حداقل 350 کیلوگرم بر متر مکعب می باشند.
ساخت دیوار پیش ساخته بر روی شاسی های متناسب با اندازه قطعه انجام شده که پس از آرماتور گذاری طبق نقشه و بتن ریزی ، توسط دستگاه بخار اتوکلاو (Autoclave) تحت بخار با فشار بالا قرار گرفته و این پروسه تا رسیدن بتن به مقاومت بالا ادامه می یابد. پس از فرمولازیسیون کافی بتن و رسیدن به مقاومت مورد نظر ، قطعات به محوطه دپو منتقل شده و جهت ادامه عملیات فرمولازیسیون سیمان بتن ، مرطوب نگهداری می شوند.
از مزایای دیوار بتنی می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- ساخت بسیار سریع
- مقاومت بالا
- انتقال سریع به محل نصب
- امکان ایجاد طرح و لوگوی شرکت ها بر روی نمای دیوار
- ماندگاری طولانی
- قابلیت جابه جایی
- قابلیت فروش دیوار ها پس از استفاده
در زمان نصب این قطعات ، ابتدا قطعات دپو شده در کارخانه به پای کار منتقل گردیده و پس از مشخص شدن خطوط دیوار بر روی زمین، اقدام به پی کنی ، قالب بندی و ریختن بتن مگر (Lean Concrete) می شود. پس از رساندن ارتفاع مگر به سطح مورد نظر و خشک شدن آن ، فونداسیون های پیش ساخته توسط جرثقیل چیده شده و ستون ها در داخل آنها جاگذاری و شاقول می شوند. پس از اتمام عملیات فوق الذکر ، دیوار های پیش ساخته بین دو ستون جاگذاری می شوند. این عملیات بایستی دارای دقت زیادی بوده و در انجام آن می بایست از نیروی ماهر و تجهیزات مناسب استفاده نمود.

دیوار دسته دوم :
از آنجایی که دیوار پیش ساخته بتنی دارای قابلیت جا به جایی بوده و از نظر کیفیت ، افت محسوسی ندارد (به شرطی که دیوار به طور مناسب نگهداری شده باشد) لذا خرید دیوار دسته دوم برای افرادی که به دنبال کاهش هزینه هستند می تواند گزینه ی مناسبی باشد هر چند پیدا کردن فروشنده دیوار های پیش ساخته بسیار نادر هستند و یافتن فروشنده های آن کاری بس وقت گیر می باشد.
دیوار پیش ساخته بتنی و ارسال به شهرستان ها :
پروسه انجام قطعات پیش ساخته بتنی شامل طراحی، تولید ، بارگیری قطعات ، ارسال به محل پروژه و نصب می باشد و با توجه به هزینه ی جا به جایی قطعات ، هر چه مکان پروژه از محل تولید قطعات دورتر باشد هزینه ارسال و جابه جایی نیز افزایش یافته و در نتیجه هزینه کل افزایش خواهد یافت.

قیمت دیوار پیش ساخته بتنی :
با توجه به اجزای مختلف دیوار بتنی نظیر میلگرد ، شن ، ماسه ، سیمان و غیره و همچنین عدم ثبات در قیمت اکثر مصالح ، تغییر قیمت پیش ساخته نیز متناسب با مصالح آن تغییر می یابد لذا جهت استعلام قیمت ، تماس با کارشناس فروش گزینه ی بهتری می باشد.

جهت دیدن انواع دیوارهای پیش ساخته بتنی در کشور های دیگر ، لینک زیر را کلیک نمایید.